popup

kulcsszavak:

Egyházközségi családi nap 2012

Megünnepeltük Szent Vendel védőszentünk napját, és a tavalyi évhez hasonlóan Egyházközségi Családi Nappal kötöttük össze ezt az ünnepet. Hívtuk és vártuk községeink családjait a 10 órakor kezdődő gitáros szentmisére, amelyen szép számmal részt is vettek gyermekek, felnőttek egyaránt. Már a szentmisén is velünk voltak meghívott vendégeink, Levente Péter, és Döbrentey Ildikó művészházaspár, akiknek közreműködésével a továbbiakban  programjaink zajlottak. A szentmisét követően "Kacagó koncerten" vehettünk részt, amely Levente Péter és a helyi gyermekek közreműködésével valóban kacagtatóra sikerült, majd Döbrentey Ildikó a mese világába kalauzolta a kicsiket.

Az előadást követően a Közösségi Házba sétált a csapat, amelynek udvarán Bak Balázs üstjében gőzölgött a forró gulyásleves, a kemencében Kelemenné Erzsike, és párja Laci sütötte a finom langallót, míg a gyúródeszkán dr. Jakabné Enikő jóvoltából készültek az ízletes sóstanglik. Az asztalokon sorakoztak a mutatós sütemények, amelyeket a szülők hoztak magukkal.  Köszönjük mindenkinek a munkáját, és támogatását! 
Az ebédet követően a gyermekek szobor-felfedezni indultak, a szülőket pedig "Lelkiderű-gyakorlatra" visszainvitáltuk a templomba. A pármegtartás  -  az együttélés a házasságban  -  a jó az öreg a háznál, témákban megtartott előadások, a jelenlevőknek, - házaspároknak, és egyedülállóknak egyaránt felhívták a figyelmét  sok-sok megszívlelendő dologra, amellyel könnyebbé, tartalmasabbá, szebbé tehetjük egymás életét. Házastársunkét, gyermekeinkét, idősödő szüleinkét egyaránt. Gondjaink-bajaink megoldására helyes, és járható utat mutattak be nekünk az Előadók, a több mint 40 éves házasságuk során átélt  események, problémák felvezetésével, és a megoldás lehetséges útjainak ismertetésével. A "kincs" Náluk volt, s aki hallgatta Őket, részt vett programjaikon, illetőleg  néhány szót váltott velük, akár a szentmise előtt, akár ebéd közben a Közösségi Házban, úgy gondoljuk, maradandó élménnyel, és az elhangzott bölcsességekből töltekezve "Lelki-derűsen" tért haza.

A gyermekek délutáni programja a Szoborfelfedező túra volt.
    A finom ebéd elfogyasztása után felfedező útra indult a vidám, lelkes gyermeksereg.
 A közel 30 fős társaság néhány felnőtt kíséretével kereste fel a hegykői szobrokat, emlékhelyeket.
    Első állomásunk a Hősi kert volt, ahol rövid ismertetőt hallgattunk meg Teca nénitől az ott található három szoborról / I. Világháborús hősök emléke, Szent Kő és Szentháromság szobor/. A gyerekek azt a feladatot kapták, hogy alkossanak csapatokat és csoportonként húzzanak egy cédulát, mely egy-egy szoborról szóló kérdést tartalmaz. A helyes válaszokért cukorkát kaphattak. A gyermekek lelkesen láttak a feladathoz. A szép őszi időben elsétáltunk a faluszéli Piétához, majd a Szent Család szoborhoz, ezt követően a Pestis emlékműhöz. Menet közben nagy vígan versikét skandáltunk, jó játéknak bizonyult a Béke utcán való felkapaszkodás is. Rövid pihenő következett a Közösségi Házban: lakmározás a kemencében sült gesztenyéből, egy kis frissítő, csocsózás és máris indultunk tovább.
     Lilla néni és Tündi néni segítségével rácsodálkoztunk a Szent Mihály szoborra, Páduai Szent Antal szobrára és a két kőfeszületre a Kossuth Lajos utcában. Egészen a Pizzériáig jutottunk, nyomunkban Szuzi kutya loholt. Ezután visszafelé, a falu felé vettük az irányt és a játszótérre kanyarodtunk. Itt közkívánatra sok-sok kérdés következett az elmúlt percekben megismert szobrokról, nagyon gyorsan gazdára találtak a cukorkák. A szép őszi napsütésben vidáman szállt énekünk: Ne félj, mert megváltottalak…, A bolond homokra épített…., stb.  Egy kis hintázás, játék után jókedvűen tértünk vissza a Közösségi Házba, ahol még egy kis csocsózás, mesenézés és Szent Vendel képének kiszínezése várt ránk.
     Lassan megérkeztek a szülők, nagyszülők is a templomból, ahol Levente Péter és Döbrentey Ildikó látta el őket jó tanácsokkal. Forró tea mellett összegezték az eseményeket, majd vidáman, élményekkel megrakodva indultak haza otthonaikba. Három lelkes kis ministráns segített még rendet tenni a Közösségi Házban, aztán a szervezők is búcsúzkodtak...


    Köszönjük ezt a szép napot a Gondviselő Istennek, Szent Vendelnek és minden jóakaratú embernek!


Megmaradunk e....pdf2020-02-18 17:07:0580 KBletöltés
hack forum forum hack warez forum k2 shell recovery shell sadrazam shell wso shell danger shell webroot shell hacklink satışı hacklink
wso shell
Recovery shell
k2 shell
Hack Forum
Forum Hack wso shell recovery shell k2 shell Hack Forum Hack Sitesi mirror zone instagram takipci kasma
Hack Forum
Forum Hack
warez forum

Mac yayinlari

Canlı mac izle

justintv izle

maç izle maç yayınları canlı maç izle justintv izle maç izle mac izle canlı maç izle canlı mac izle beinsports izle mac yayınları maç yayınları justintv izle lig tv izle uefa izle canlı izle bein sports 1 izle instagram takipci hilesi instagram hilesi instagram unfollow instagram hileleri instagram beğeni instagram yorum hilesi takipci kasma instagram instagram takipci satın al instagram instagram takipci Germany News News Politics News World News Sports news instagram takipci hilesi instagram hilesi instagram unfollow instagram hileleri instagram beğeni instagram yorum hilesi takipci kasma instagram instagram takipci satın al instagram instagramciyiz instagram takipci instagramcilar instagram 2018 arçelik yetkili servisi beko yetkili servisi en yakin servis arcelik teknik servis arcelik servisleri istanbul arcelik servisi arçelik beko servis istanbul arçelik beko servisi beko yetkili servisi arçelik yetkili servis yakamoz beyaz eşya servisi