popup

kulcsszavak:

2012. október 6. Rózsafüzéres zarándoklat Sopron

Október 6.-án szombaton, Fertőd-Süttörről és Fertőszentmiklósról érkező zarándokokat bevárva, Hegykőről együtt indultunk tovább a Soproni Domonkos templom Rózsafüzér Királynőjének búcsújára. Nagy öröm és élmény volt számunkra, hogy talán az elsők lehettünk, akik ezt az utat – felfedezőként- az újonnan kijelölt Mária-Úton jártuk végig, amely – Frauenkirchentől / Hegykőn-Hidegségen keresztül / egészen Mariazellig elvezet.

A szép októberi napon, amikor lábunk alatt már süppednek, de a fákon még több színben pompáznak a falevelek, jókedvűen tapostuk az erdei ösvényt, közben imádkoztunk Mária soha nem lankadó szeretetéért, a családunkért, a hazánkért.

A zsúfolásig megtelt templomban imádságtól áthatott lelkülettel és énekekkel vettünk részt a szentmisén, majd több száz ember vette kezébe a világító lángot, az égő gyertyát, és együtt imádkozva, körmenetben „füzért” alkotva, megkerültük a Széchenyi teret.

 

XVI. Benedek pápa meghirdette a Hit évét, amely 2012. október 11-én kezdődik és 2013. november 24-ig, Krisztus Király ünnepéig tart. Célja, hogy hirdessük Krisztust azoknak, akik nem ismerik, vagy csupán egy történelmi személyiséget látnak benne. Ezért hitünk megnyilvánulásaként, az elkövetkező időben, az eddiginél is több gyalogos zarándoklatot szeretnénk szervezni, hiszen az egyéni áldozatvállalás szépíti, formálja és erősíti az emberek közötti kapcsolatot, és összehozza azokat, akik igényt tartanak nemcsak a külső, hanem a belső lelki fejlődésre is.

 

Rózsafüzér Királynéja,
sajgó szívek gyógyítója
most hozzád imádkozunk -
Légy Fiadnál szószólónk!

Szentolvasó minden szeme
reményünknek igazgyöngye!
Te megértő vagy Szent Anyánk,
palástodat borítsd ránk! Ámen.