popup

kulcsszavak:

Kodály kórus Fertôhomokon


Fertőhomokon és Bécsben énekelt a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar.
Hét iskolanővér három kontinensről, négy országból. A találkozó az iskolanővérek Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarának homoki koncertjén történt:  az amerikai és kenyai iskolanővérek ( Eileen, Anne, Anne Arthur és Joan J.) itt találkoztak az Erdélyből érkező Vera nővérrel, s Czakó Gabriella társult tagunkkal, a kórus vezetőivel. A koncert felemelő volt, utána a kenyai nővér táncát néztük a templom előtti téren, majd közös vacsora következett. Az amerikai és kenyai nővér angol tanárként dolgoztak a budapesti és makói iskolánkban a nyári nyelvi kurzuson, s Eszti nővér szervezte meg nyugat-magyarországi kirándulásukat.

A homoki találkozó azonban egy kedves szemlélő számára így festett:"Nagyszerű dolog, hogy a nővérek iderepültek Magyarországra, hogy részt vehessenek ezen a fertőhomoki koncerten!" :-)

 A programot Tornay Istvánné, Ági, nyugdíjas hitoktató szervezte, és szinte mindenki segített: sütöttek-főztek asszonyok és férfiak is.

 

Az iskolanővérek Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkara a bécsi Via Musica - Summa cum Laude kiemelkedően rangos nemzetközi kórusversenyen első helyezést ért el. Szívből örülünk és gratulálunk a kórus vezetőinek, Nagy Éva M. Vera és Czakó Gabriella karnagyoknak.

A rendezvény képei megtekinthetők itt:

2012. július 10.