popup

kulcsszavak:

Egyházközségi családi nap beszámoló 2011.

Családi nap beszámoló

A hegykői Egyházközség családi napot rendezett 2011. október 22-én, szombaton, Szent Vendel napjához kötődően. A találkozón szép számmal megjelentek a plébánia családjai, az óvodásoktól kezdve az idősekig minden korosztály képviseltette magát.

 

A délelőtt 10 órakor kezdődő programokban a gyermekeknek kézműves foglalkozások voltak, ahol óriási rózsafüzér készült gesztenyéből és dióból, énekeket tanultunk, különböző vetélkedők voltak, például csocsóbajnokság, és bibliai totóban is kipróbálhatták magukat a bátrabbak.

13 órára segítőkész családok közreműködésével elkészült a  bográcsban a gulyásleves, valamint kemencés lángosból, és sült gesztenyéből lakmározhattak a gyerekek és szülők egyaránt. A sok finom édesség és sütemény, amelyet az anyukák és nagymamák sütöttek, és elhoztak nekünk, a délutáni időtöltés közben került az asztalokra.

A programban délután Budai Ilona Életfa-díjas mesemondó-népdalénekes volt a vendégünk, akinek műsorát nagy érdeklődéssel hallgatták a gyerekek. Az előadást követően a Szent Vendel élete  témában kiírt rajzpályázat eredményhirdetését tartottuk. Mutatós  torták, és értékes nyeremények találtak gazdára, persze a gyerekek is kitettek magukért, a közösségi ház fala megtelt szebbnél szebb rajzokkal, amelyek  Szent Vendel életéről szólnak.

 

Az egyházközségi napot 18 órakor az esti gitáros szentmisével zártuk, amelyen a Szent Mihály templom Vegyes kórusa, és hangszeres zenészeink működtek közre, szép muzsikájukkal emelve a családi nap fényét. Köszönjük, hogy együtt lehettünk Veletek! Találkozzunk jövőre!

 A családi nap galériája.