popup

kulcsszavak:

Egyházközségi hozzájárulás, egyházi szertartások

Egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó)


Egyházközségünk alapműködésének költségeit (a templom és a plébánia közüzemi díjait, valamint a kántorok, sekrestyések és a plébános díjazását) nem az állam fizeti, hanem a hívek adományaiból fedezzük. Ezen adományok nélkül közösségeink, templomaink nem működhetnének a kívánt színvonalon, ezért szükségünk van minden elkötelezett testvérünk támogatására. Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az egyházi hozzájárulás módjáról és mértékéről:

Az egyházi hozzájárulás befizethető:
•    helyben a képviselő-testület tagjainál
•    átutalással az  bankszámlaszámra (Takarékban Zrt.)
•    személyesen a Takarékban Zrt. fertődi kirendeltségében
•    személyesen a plébánián az előre meghirdetett időpontokban.

Netbankról történő átutalásos befizetés esetén a megjegyzés rovatban, kérjük, tüntessék fel: a befizető nevét, lakcímét, és a megjegyzés rovatba, hogy egyházi hozzájárulás.

A Hegykői Római Katolikus Plébánia bankszámlaszáma: 59100607-10015768-00000000
A hozzájárulás helyben szokásos összege, aktív dolgozóknak és nyugdíjasoknak egyaránt: 4500 Ft/fő


A Fertőhomoki Római Katolikus Plébánia bankszámlaszáma: 59100607-11036973-00000000
A hozzájárulás helyben szokásos összege, aktív dolgozóknak : 6000 Ft/fő,
nyugdíjasoknak, kismamáknak: 4000 Ft/fő


A Hidegségi Római Katolikus Plébánia bankszámlaszáma: 59100607-11036980-00000000
A hozzájárulás helyben szokásos összege, aktív dolgozóknak : 4500 Ft/fő,
nyugdíjasoknak, kismamáknak 3500 Ft/fő
TUDNIVALÓK AZ EGYHÁZI SZERTARTÁSOKKAL KAPCSOLATOSAN


Keresztelés

Szükséges adatok, iratok:

-  a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája, a választott védőszent neve
-  a szülők születési adatai, vallása, pontos lakcíme, házasságkötésük helye, ideje, a szülők keresztelési  engedélye a lakóhelyük szerinti plébániától
-  a keresztszülők neve, vallása, pontos lakcíme, keresztszülői igazolása a lakóhelyük szerinti plébániától.

Keresztszülői tudnivalók: keresztszülő kizárólag római- ill. görög katolikus vallásúnak keresztelt, egyedülálló esetében bérmált, házas esetében szentségi házasságban élő, egyházfenntartó személy lehet. Más keresztény vallású (ev., ref. stb.) csak keresztelési tanúként anyakönyvezhető.
A keresztelési szándékot a szülő jelentheti be a plébániahivatalban.

Házasságkötés (esketés)

Szükséges adatok, iratok:

-  jegyesek neve, vallása, lakcíme
-  születési és keresztelési adataik
-  szüleik neve, vallása, lakcíme
-  tanúk neve, vallása, lakcíme, igazolás a lakcím szerinti illetékes plébániáról, hogy tanú  tisztséget betölthet
-  telefonszám, e-mail cím
-  esküvő időpontja

Az anyakönyvezéshez szükséges iratok beszerzése a jegyesek vallása szerint eltérő:

-  Ha mindkét jegyes római katolikus vallású: keresztleveleik másolatait kell beszerezniük a keresztelési plébániákon, amelyek 3 hónapnál ne legyenek régebbi keltezésűek az esküvő tervezett időpontjához képest. Majd kérjék ki a lakóhelyük szerint illetékes plébánián a házasságkötési engedélyt. Ha valamelyikük plébániánk területén lakik, természetesen nincs szükség ilyen engedélyre. Ha nem plébániánkon történik a jegyes oktatás, a jegyespár a felkészítő paptól hozzon erre vonatkozó igazolást.
-  Ha az egyik jegyes keresztény, de nem római katolikus vallású: a nem római katolikus jegyes, vallása szerint, igazolást szerezzen be a keresztelés tényéről. A jegyes oktatást végző atya jegyzőkönyvet vesz fel a katolikus jegyessel. A katolikus jegyes iratbeszerzése változatlan. (keresztlevél másolat, házasságkötési engedély, a jegyoktatás igazolása)
-  Ha az egyik jegyes nem keresztény vallású, vagy kereszteletlen: a jegyes oktatást végző atya jegyzőkönyvet vesz fel a katolikus jegyessel, és azt mellékelve az Egyházi Hatóságtól engedélyt kér a házasságkötéshez. Az engedély beszerzésének időszükségletét – kb. 1 hónap - figyelembe kell venni az esküvő kitűzési időpontjánál. A katolikus jegyes iratbeszerzése változatlan. (keresztlevél másolat, házasságkötési engedély, a jegyoktatás igazolása)

Temetés

Szükséges iratok, adatok:

-  az elhunyt neve, vallása
-  születési helye és ideje
-  házastársának vagy (egyedülálló esetében) szüleinek neve és vallása
-  pontos lakcíme
-  részesült-e halála előtt a betegek szentségében?
-  a haláleset helye, ideje
-  a halál oka
-  a temetés pontos időpontja
-  koporsós, vagy urnás temetés
-  igazolás, vagy nyugta, ha az egyházi hozzájárulást más egyházközségben fizette
-  a költségeket térítő neve, címe, telefonszáma

Betegellátás

A családtagok kötelessége és felelőssége, hogy idős vagy beteg hozzátartozójukhoz még elhalálozásuk előtt papok hívjanak, hogy a betegek szentségében, a szentgyónásban és a szentáldozásban részesüljenek. Ennek elmulasztása a családtagok lelkiismeretét terheli. Kérjük a családokat, hogy a lelki segítségnyújtás ezen formáját ne tagadják meg a halálhoz közeledő szeretteiktől! Hálásan köszönjük, ha erre is kiterjed figyelmük!
hack forum forum hack warez forum k2 shell recovery shell sadrazam shell wso shell danger shell webroot shell hacklink satışı hacklink
wso shell
Recovery shell
k2 shell
Hack Forum
Forum Hack wso shell recovery shell k2 shell Hack Forum Hack Sitesi mirror zone instagram takipci kasma
Hack Forum
Forum Hack
warez forum

Mac yayinlari

Canlı mac izle

justintv izle

maç izle maç yayınları canlı maç izle justintv izle maç izle mac izle canlı maç izle canlı mac izle beinsports izle mac yayınları maç yayınları justintv izle lig tv izle uefa izle canlı izle bein sports 1 izle instagram takipci hilesi instagram hilesi instagram unfollow instagram hileleri instagram beğeni instagram yorum hilesi takipci kasma instagram instagram takipci satın al instagram instagram takipci Germany News News Politics News World News Sports news instagram takipci hilesi instagram hilesi instagram unfollow instagram hileleri instagram beğeni instagram yorum hilesi takipci kasma instagram instagram takipci satın al instagram instagramciyiz instagram takipci instagramcilar instagram 2018 arçelik yetkili servisi beko yetkili servisi en yakin servis arcelik teknik servis arcelik servisleri istanbul arcelik servisi arçelik beko servis istanbul arçelik beko servisi beko yetkili servisi arçelik yetkili servis yakamoz beyaz eşya servisi